Sla navigatie over

Herschikt schepencollege vanaf 31 januari

Sinds begin december burgemeester Robby De Caluwé onverwacht zijn ontslag aankondigde als burgemeester diende het schepencollege te worden herschikt. ‘We kiezen er resoluut voor om elke schepen maximaal in te zetten bij zijn of haar sterktes, interessegebied of talent’ aldus Stijn Deschepper, die na zijn eedaflegging bij gouverneur op 17 januari ’23 officieel de nieuwe burgemeester van Moerbeke zal worden.

Inge Mertens komt in het schepencollege als toegevoegd schepen en voorzitter van het bijzonder comité en zal zich dan ook vooral focussen op het sociale beleid binnen de gemeente alsook het culturele luik waar Inge Mertens reeds vele jaren ervaring heeft binnen o.a. het Willemsfonds.

Peter De Bock, verantwoordelijke voor onder andere landbouw, afvalbeleid en waterlopen zal vanaf heden zich als schepen voor openbare werken ook focussen op de dagdagelijkse werking van de technische dienst. Schepen De Bock blijft ook bevoegd voor seniorenbeleid en blijft ook ondervoorzitter van zorgbedrijf Sakura. 

Koen Mertens, tweede schepen, neemt er naast zijn huidige bevoegdheden waaronder omgeving, wonen, ICT en energie ook financiën, verkeer & mobiliteit en juridische aangelegenheden als bevoegdheden bij. Op die manier bundelt schepen Mertens alle bevoegdheden die de grote infrastructurele projecten binnen onze gemeente aanbelangen.   

Sarah Poppe wordt eerste schepen. Naast haar huidige bevoegdheden zoals jeugd en sport neemt ze voortaan ook onderwijs en kinderopvang op zich.  

Stijn Deschepper wil naast de bevoegdheden eigen aan de functie als burgemeester vooral het respect voor de eigenheid van Moerbeke verbinden met de bestuurskracht van een sterk georganiseerd Lokeren. Een warme, eendrachtige en vooruitstrevende fusie moet van het Masterplan Moerbeke 2050, Moerbeke 2035 maken.

 

Bevoegdheden:

Stijn Deschepper: algemeen beleid, brandweer en civiele bescherming, politie en veiligheid, volksgezondheid, burgerlijke stand, personeelszaken, dorpsontwikkeling, toerisme en fusie

Sarah Poppe: Jeugd, sport, communicatie, digitalisering, burgerparticipatie, lokale economie, kinderopvang en onderwijs

Koen Mertens: Omgevingsbeleid, juridische aangelegenheden, financiën, infrastructuurprojecten, ICT, woonbeleid, verkeer en mobiliteit, energiebeleid

Peter De Bock: verzekering, land- en tuinbouw, waterlopen, afvalbeleid, openbare werken / technische dienst, feestelijkheden en evenementen, seniorenbeleid, zorgbedrijf Sakura

Inge Mertens: bibliotheek, cultuur, duurzaamheid, kerkfabrieken, sociale zaken, gezinsbeleid, onthaalbeleid, gelijke kansen, opvoedingsondersteuning

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder