Sla navigatie over

De kogel is door de kerk. De liberale afdelingen van  Lokeren en Moerbeke smelten samen en zullen in oktober 2024 gezamenlijk kandideren onder de nieuwe lijstnaam ‘Lokaal Liberaal’. De aankondiging gebeurde op een uitverkocht feest, symbolisch op de grens van Lokeren en Moerbeke op domein ’t Meersdael.

De Lokerse en Moerbeekse liberalen zijn momenteel de grootste politieke fracties in hun respectievelijke gemeenten Lokeren en Moerbeke. Onder de nieuwe lijstnaam ‘Lokaal Liberaal’ willen de liberalen verder actief deelnemen aan het bestuur van de toekomstige fusie-stad Lokeren. Constructief, pragmatisch en doortastend.

‘Lokaal Liberaal’ werkt momenteel aan een stevige gezamenlijke kandidatenlijst waar vele ambitieuze Lokeraars en Moerbekenaars op zullen fungeren. Huidig Lokers burgemeester Filip Anthuenis werd aangeduid als lijsttrekker.

Anthuenis is reeds sinds 2001 burgemeester van Lokeren en heeft de ambitie om – ook in de toekomstige fusie-stad Lokeren - zijn ambt verder te zetten. Hij maakt hiermee een einde aan ‘roddels en geruchten’ omtrent het stopzetten van zijn mandaat.

Filip Anthuenis is – samen met zijn Moerbeekse collega Stijn Deschepper – de motor achter de nakende fusie van hun beider gemeenten.

“Steden en gemeenten moeten zich grondig voorbereiden op de uitdagingen die op hen afkomen. Onze prachtige gemeenten Lokeren en Moerbeke zijn daar absoluut klaar voor. Samen zullen wij in de toekomstige fusiestad van ongeveer 50.000 inwoners nog meer bestuurskracht hebben om het nog aangenamer en gezelliger te maken voor onze inwoners. Met de nieuwe lijstnaam ‘Lokaal Liberaal’ willen wij duidelijk maken aan onze burgers dat wij echt voor een positief lokaal project gaan, en dat het ons menens is om de fusie tot een goed einde te brengen voor alle inwoners. Vanzelfsprekend doen wij dat vanuit onze liberale waarden. Met vrije, creatieve en verantwoordelijke mensen", aldus Anthuenis en Deschepper.

Bestuursleden, toekomstige verkiezingskandidaten en sympathiserende burgers van ‘Lokaal Liberaal’ werken de komende maanden een omstandig verkiezingsprogramma uit dat voorgelegd zal worden aan de kiezers nav de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024. 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder