Sla navigatie over

Op 30 maart bereikte ons het droevige nieuws dat voormalig OCMW- en gemeenteraadslid Greta Thierens (ons Greta) was overleden. Greta was binnen de partij gekend als iemand die voor iedereen goed wou doen, een harde werker en een vrouw met een groot hart. Haar overlijden is een groot verlies voor de partij. Heel veel Moerbekenaren kenden haar als de goedlachse vrouw die je zowat dagelijks door de gemeente zag fietsen, of een helpende hand biedend aan iemand.

Greta was meerdere keren gemeenteraadslid en OCMW-raadslid voor Open Vld, en zette zich actief in binnen de Liberale Vrouwen en VIEF, de seniorenvereniging van de liberalen. Burgemeester Robby De Caluwé heeft lang met haar samengewerkt in de gemeenteraad. “Greta en ik waren jarenlang samen de gemeentelijke vertegenwoordigers op de algemene vergaderingen van een aantal intercommunales. Plichtsgetrouw was ze daar steeds aanwezig en het waren uitstappen waar we samen altijd heel hard naar uitkeken”, zegt De Caluwé. “Heel vaak gaf ze mij nadien wat fruit uit de eigen boomgaard of snoep voor de kinderen.”

Ook afdelingsvoorzitter Peter De Bock heeft alleen maar goede herinneringen aan Greta. “In 2018 had ze beslist niet langer kandidaat te zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar ze heeft ons wel heel hard gesteund in de campagne. Dit was Greta ten voete uit: nieuwe mensen kansen geven en hen daar dan ook keihard in steunen.”

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder