Sla navigatie over

Toekomst suikersite

Gedeputeerde Geert Versnick, bevoegd voor ruimtelijke planning: "In tussentijd verwerkten en bespraken we deze suggesties samen met de gemeente Moerbeke, Iscal Sugar en studiebureau Plusofficearchitects. Nu willen wij het voorstel van masterplan toelichten tijdens een tijdelijke infotentoonstelling.”

Centraal in het voorstel staat het landschap als basisstructuur. Daarin worden alle openbare infrastructuur-netwerken geïntegreerd. De hoogwaardige groene omgeving wordt een belangrijke eigenschap voor de toekomstige ontwikkeling en biedt een hoogwaardige verblijfskwaliteit aan gebruikers én bewoners.

In dit landschapskader worden de verschillende ontwikkelingen georganiseerd. In vijf 'bouwvelden' komen er telkens andere vermengingen van programma, afhankelijk van de specifieke relatie die ze met het nieuwe landschapskader aangaan. In het hart van de suikerfabrieksite komt er een integratie van nieuwe economische activiteiten binnen een levendige wijk die ook dé plek zal zijn om te wonen, ontdekken en genieten langs de oevers van de Moervaart.

Andere plekken zetten dan weer in op meer traditionele vormen van ondernemen en lichte productie; of de vermenging van handel en wonen in harmonie met het omliggende dorpsweefsel en zelfs serviceflats of zorgwoningen. Daarnaast kiest het project resoluut voor het volledig toegankelijk maken van de oevers langs de Moervaart. Naast de vapeurbrug komt een kleine plezierhaven, een extra dorpscentrum aan het water.

Niet alleen de bevolking van Moerbeke werd geraadpleegd, ook de lokale en bovenlokale overheden en organisaties hebben hun inbreng kunnen doen. In maart vond een brainstormsessie plaats waarbij het voorstel werd toegelicht en opmerkingen werden verzameld. Deze input is verwerkt in het voorstel dat nu wordt voorgesteld aan de buurtbewoners.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder