Sla navigatie over

Moerbeke klaar om te vaccineren

Iedereen komt aan de beurt om gevaccineerd te worden volgens een schema dat de overheid heeft uitgewerkt. Het is dus perfect mogelijk dat jouw uitnodiging later volgt of dat jouw partner, buur of kennis deze vroeger of later dan jou ontvangt.

Uitnodiging Je krijgt een uitnodiging per brief (of indien be-schikbaar: per e-mail (afzender: [email protected]) en/of sms (via 8811). De uitnodiging vermeldt de locatie van je vaccinatiecentrum (het Daknamstadion in Lokeren), de dag en het tijdstip. In je uitnodiging staat verder ook een unieke code. Met die unieke code moet je je afspraak bevestigen. Doe dit zeker, dan zijn wij zeker van je komst en jij van je vaccin. Dat kan online (www.laatjevaccineren.be) of telefonisch (tel. 09 342 30 00). Past het moment niet? Dan kan je op dezelfde manier een ander moment kiezen. Ook als je weigert, moet je dit laten weten. Zo kan jouw gereserveerde vaccin worden doorgegeven.

Bereikbaarheid van het vaccinatiecentrum Er komen zo'n 5.000 Moerbekenaren in aanmerking voor een vaccin, waarvan we hopen dat er zich zo'n 4.000 zullen laten vaccineren. Het is dan ook belangrijk dat iedereen probeert om zelf in het vaccinatiecentrum te geraken. Dat kan per fiets, met de bus (via lijn 49, op 15 minuten stappen van het Daknamstadion) of met de wagen. Er zijn voldoende fietsenstallingen voorzien en er kunnen 100 wagens parkeren. Het vaccinatiecentrum is ook vlot toegankelijk voor mensen met een handicap en er zijn rolstoelen voorzien.

Geraak je niet op eigen kracht naar het vaccinatie-centrum? Misschien kan iemand uit je gezinsbubbel of je vast knuffelcontact voor vervoer zorgen. Je begeleider mag heel de tijd bij je blijven in het Daknamstadion. Ook in de rustzone wordt er voor hem/haar plaats voorzien. Ondervind je toch problemen om naar het vacinatiecentrum te geraken? Neem dan contact op met het gemeentelijk infopunt: 09 326 93 95.

Vrijwilligers gezocht Het vaccinatiecentrum blijft in werking tot eind oktober 2021. Daarom zijn er veel vrijwilligers nodig. Het gaat zowel om medische taken (verpleegkundige, arts, apotheker) als niet-medische taken (administratie, onthaal, steward). Aanmelden als vrijwilliger kan via www.lokeren.be/helpdehelpers.

Heb je wat tijd vrij en wil je je graag inzetten om medeburgers naar het vaccinatiecentrum te brengen? Stuur dan een mail naar moerbeke. [email protected] of neem telefonisch contact op met de gemeentelijke infolijn op het nummer 09 326 93 95.

Vragen over het vaccin? Er doen heel wat verhalen over vaccins de ronde. Het is belangrijk dat je je goed laat informeren en niet voortgaat op berichten die niet wetenschappelijk onderbouwd zijn. Op www.laatjevaccineren.be vind je het antwoord op veelgestelde vragen, en je zal ook objectieve informatie over de vaccins vinden in de gemeentelijke brochure .

Mocht je daarna nog vragen hebben, dan kan je best je huisarts contacteren, die samen met jou zal oordelen of het al dan niet een goed idee is om je te laten vaccineren.

Infobrochure Rond deze periode ontvang je een informatie-brochure van de gemeente. Houd deze goed bij, zodat je alles nog eens kan nalezen zodra jij aan de beurt komt voor je vaccin. Je vindt ook alle informatie op www.moerbeke.be/vaccinatie.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder