Sla navigatie over

Vrije tijd

Antwoord

Open Vld ijvert voor een bruisend en afwisselend vrijetijdsaanbod voor de gemeente. In Moerbeke zorgen tal van actieve initiatieven voor een leuke en nuttige vrijetijdsinvulling voor jong en oud: jeugdverenigingen, sportverenigingen, culturele verenigingen, … De gemeente steunt daarom in de eerste plaats private initiatieven en neemt pas in tweede instantie zelf initiatief, wanneer de private sector geen aanbod voorziet. Meer dan tien jaar geleden werd zo bijvoorbeeld de gemeentelijke speelpleinwerking ‘De Suikerspin’ opgericht.

We ondersteunen graag erkende verenigingen, zowel op financieel als op logistiek vlak. We willen dat beleid verderzetten. Via objectieve reglementen zorgen we dat jeugd- en sportverenigingen financieel een duwtje in de rug krijgen. Ook blijven we erkende verenigingen logistiek bijstaan en geven we hen nog steeds de kans om gratis, of aan voorkeurstarieven, gebruik te maken van gemeentelijke lokalen.

We zetten ons in om de nieuwe sportsite te ontwikkelen volgens het opgemaakte masterplan. Hiertoe behoort dus ook de nieuwe sporthal met ruimte voor nieuwe sporten. In dit project wordt ook de individuele sporter zonder clublidmaatschap niet vergeten. De sportsite kan daarnaast ook dienen als toeristische meerwaarde.

Het blijft belangrijk onze toeristische troeven extra in de verf te zetten. Toerisme stimuleert immers ook de lokale middenstand en horeca.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder