Sla navigatie over

Tibbe Verschaffel verlaat gemeenteraad

Tibbe Verschaffel: “Business evolueert constant. Je zal geen business vinden die de laatste 10 – 20 jaar niet (r)evolutionair veranderd is. Politiek is een veel trager proces. Je moet meer geduld hebben dan dat ik heb. Ik heb beseft dat het voor mij niet zal lukken via de politiek. Kiezen is verliezen, je hebt ook maar 24 uur in een dag.”

Burgemeester Robby De Caluwé, die tot vorig jaar zelf ondernemer was, betreurt de beslissing van zijn partijgenoot, maar begrijpt ze wel. “Tibbe is een geboren ondernemer die de wereld wil veroveren, met duurzame producten die onze planeet beter moeten maken. Focus is belangrijk voor een ondernemer, dus het is een moedige keuze die hij maakt.”

Tibbe bevestigt dit: “Ik heb mij heel hard geamuseerd als OCMW- en gemeenteraadslid, alsook in de vele adviesgroepen. Helaas kruipt hier zoveel tijd in en droom ik ervan ooit (in de verre toekomst) een bepaalde impact te weeg te kunnen brengen. Ja, ik ben zeker een dromer maar ik voel dat ik als ondernemer in klein stapjes meer en meer kan doen. Klein beginnen met als droom groot te kunnen eindigen.”

De laatste en zeker niet onbelangrijke reden is dat er in Moerbeke een zéér goede ploeg aan het roer is. “Zij besteden zéér veel tijd aan onze gemeente en zijn met de beste intenties aan de slag gegaan om een toekomstvisie voor Moerbeke uit te schrijven. En dat moet je hebben, een lange termijnplanning en niet denken per legislatuur.” Tibbe zal de tijd die hij bespaart door te stoppen als raadsid alleszins zeer goed investeren in zijn bedrijf Planet B.

Nieuw gemeenteraadslid

Door het ontslag van Tibbe komt een nieuw gezicht in de Moerbeekse gemeenteraad. Afdelingsvoorzitter Peter De Bock: “Annelie Van Hecke zal de plaats van Tibbe innemen. Zij komt ook uit een familie van ondernemers en zal als jonge moeder ongetwijfeld ook voor belangrijke insteken zorgen.”

Annelie kijkt er enorm naar uit om in de gemeenteraad te zetelen. “Binnenkort kan hopelijk de kmo-zone ontwikkeld worden. Ik wil hier heel graag aan meewerken en zal er ook mee over waken dat het huidige fiscaalvriendelijke beleid voor ondernemers wordt behouden”, besluit ze.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder