Sla navigatie over

Stijn Deschepper legt eed af als burgemeester

Dinsdagavond 17 januari legde Stijn Deschepper de eed af bij gouverneur Carine Van Cauter als nieuwe burgemeester van Moerbeke. "Het was een warme en persoonlijk ontvangst bij de gouverneur met heel wat familie en vrienden die aanwezig konden zijn. Het deed me ook bijzonder veel plezier dat voormalig burgemeester en vriend Robby De Caluwé en Lokers burgervader Filip Antheunis bij de aanwezigen waren", aldus Deschepper.

Gouverneur Van Cauter loofde voormalig burgemeester Robby De Caluwé voor wat hij tijdens zijn 10 jaar burgemeesterschap realiseerde. "Een masterplan voor de gemeente, een schuldafbouw van 30%, een oplossing voor de voormalige suikersite, ... Allemaal zaken die getuigen van een langetermijnvisie", aldus de gouverneur. 

Kersvers burgemeester Deschepper wacht de zware taak om de fusie met Lokeren verder vorm te geven. Maar de gouverneur is ervan overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plaats is. "Al van toen hij jong was, was hij een verbinder, als oprichter van speelpleinwerking De Suikerspin, als voorzitter van Jong VLD, als organisator van skivakanties, ..."

Voormalig burgemeester De Caluwé besliste begin december onverwachts om een stap opzij te zetten. Hij heeft het volste vertrouwen in zijn opvolger. "Met heel veel vertrouwen gaf ik gisteren mijn sjerp aan Stijn door, Moerbeke is bij hem in goede handen."

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder