Sla navigatie over

Oudercomité De Vlinderdreef schenkt een geldsom aan de gemeente voor plaatsing van speeltoestellen

De gemeentelijke basisschool De Vlinderdreef heeft al jaren een goedwerkend oudercomité. Elk jaar hebben zij geld opzij gezet om een grote investering te kunnen doen voor de school. Omdat het gemeentebestuur een nieuwe school gaat bouwen, achtte het huidige oudercomité de tijd rijp om het door hen en hun voorgangers bijeen gespaarde geld nuttig te besteden.

Voorzitter Jurgen Jacobs: “Er is gedurende de laatste 40 jaar een spaarpot van om en bij de 65.000 EUR opgebouwd. Dit geld kan nu zinvol worden besteed om een prachtig speelterrein voor de huidige en toekomstige leerlingen uit te bouwen op de nieuwe campus. Daarom schenkt het oudercomité deze 65.000 EUR aan de gemeente, die dit geld uiteraard enkel kan gebruiken voor de aankoop van speeltoestellen.”

Burgemeester Robby De Caluwé is verheugd met deze schenking. “Het gemeentebestuur wil een open school bouwen, wat betekent dat niet enkel de leerlingen van de school zelf zullen kunnen genieten van de investeringen die de gemeente doet. We waren dus sowieso van plan om heel wat aandacht te besteden aan speel- en sportmogelijkheden. De schenking die het oudercomité doet, zal dus bovenop de investeringen komen die de gemeente doet en betekent geen vermindering van de eigen investeringen.”

De reden dat er met een schenking wordt gewerkt, is dat op die manier alles via één aanbesteding kan worden aangekocht, iets wat moeilijker zou zijn als het oudercomité zelf de aankoop doet. “Maar uiteraard zal in alle transparantie met het oudercomité worden gecommuniceerd over de investeringen in de speeltoestellen en hebben zij mee inspraak gekregen in het ontwerp”, besluit De Caluwé.

De cheque werd aan de burgemeester overhandigd door de huidige voorzitter Jurgen Jacobs en schooldirecteur Stijn Deschepper in bijzijn van de vorige voorzitters en directie.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder