Sla navigatie over

Zorgbedrijf Sakura was bijzonder verheugd om op donderdag 12 mei in WZC Ter Moere het Grand Café “De Zoete Praat” officieel te mogen openen. Deze investering is het resultaat van een erfenis verkregen van mevr. Eulalie De Block.

Mevr. Eulalie De Block (overleden op 02.01.2019)  heeft gedurende 7 jaren in ons woonzorgcentrum Ter Moere gewoond. Uit dankbaarheid voor de goede zorgen heeft ze  het WZC Ter Moere een schenking ten bedrage van 192.000€ nagelaten.

De Raad van Bestuur van Zorgbedrijf Sakura heeft daarom beslist om met deze erfenis een fonds op te richten. Zoals in het testament bepaald, zijn de middelen uit  het “fonds mevr. De Block” uitsluitend bestemd voor het woonzorgcentrum Ter Moere én dit ten voordele van de bewoners van het woonzorgcentrum. Met deze middelen wensen we bijkomend te investeren in het wonen en leven van onze bewoners in Ter Moere. Enkele voorbeelden van de reeds uitgevoerde investeringen uit het “fonds mevr. De Block”: het moderniseren van de centrale badkamers, de aankoop van speciale welness baden (bubbelbaden) , het vernieuwen van douches, de aankoop van speciale fietsen voor de bewoners. De kers op de taart is nu de make -over van onze cafetaria tot een heus ‘grand-café’.

De naam “De Zoete Praat” heeft een speciale betekenis en verwijst naar mevr. Eulalie De Block. Eulalie betekent in het Grieks”‘De zoete praat”.  Uit dankbaarheid voor deze schenking is het grand-café genoemd naar haar.

“De Zoete Praat” is een plaats waar wonen, zorg en gezelligheid samenkomen.

                                       

Peter De Bock

Ondervoorzitter Sakura

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder