Sla navigatie over

Moerbeke ondertekent raamovereenkomst 'Moervaartvallei'

Schepen Thierry Walbrecht: “Het openruimteproject Moervaartvallei omvat het realiseren van natuurgebieden, het versterken van duurzame landbouw en het bieden van rechtszekerheid aan de haven in het gebied. Tussen de partners van het Openruimteproject wordt een raamovereenkomst gesloten die de engagementen van alle partners voor de realisatie van het plan vastlegt.”

De partners zijn: - Boerenbond - Algemeen boerensyndicaat - Natuurpunt - Natuurpunt Gent - Natuurpunt Moervaart-Zuidlede - Vzw Durme - Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed - Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw - Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken - Provincie Oost-Vlaanderen - Havenbedrijf Gent - Stad Gent - Gemeente Wachtebeke - Gemeente Moerbeke - Polder van Moervaart en Zuidlede.

"Dit project zal de natuur én de landbouw in dit mooie gebied ten goede komen. We hebben er in de verschillende onderhandelingen voor gepleit om de natuurontwikkelingen ook open te stellen voor de mensen, zodat ook zij er iets aan hebben. We zijn dan ook blij dat dit mee in de plannen is opgenomen", besluit burgemeester Robby De Caluwé.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder