Sla navigatie over

Herinrichting omgeving Dambrug

Gemeente Moerbeke koopt een perceel hooiland aan ten zuiden van Dambrug (kant Eksaarde) met het oog op de aanleg van parkeerplaatsen. De huidige parkeermogelijkheden rond Dambrug zullen immers verdwijnen om plaats te maken voor fietsers, voetgangers, wandelaars en schoolgaande jeugd.

De omgeving van Dambrug krijgt komende jaren een herinrichting. De bedoeling is van die omgeving een gezellige ontmoetingsplaats te maken voor fietsers, wandelaars, voetgangers… Schepen van mobiliteit Koen Mertens: “Momenteel wordt het pleintje aan Dambrug in de Damstraat gebruikt als een parkeerplaats, met een herinrichting wil het gemeentebestuur meer ruimte geven aan wandelaars en fietsers om te genieten van de waterkant en omgeving.” Schepen van landbouw Peter De Bock vult aan: “Door de aankoop van het extra stuk weiland geven we de landbouwers bovendien meer ruimte om eenvoudiger een bocht te kunnen maken van Terwesttragel richting Eksaardedam.”

Ook aan de zuidzijde van Dambrug staat de komende jaren een herinrichting gepland. Zo zal het pleintje ter hoogte van Dambrug in de Damstraat worden heraangelegd. De parking gelegen te Eksaardedam (westkant) zal op termijn verkleinen omdat het de intentie is daar een volwaardige verzamelplaats van te maken voor schoolgaande fietsers, inclusief veilige oversteek ter hoogte van Dambrug. Om ook de parkeernood te kunnen opvangen wenst het gemeentebestuur om die reden een extra perceel weiland aan te kopen.

(afbeelingsbron https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dambrug2.jpg)

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder