Sla navigatie over

Bankneutrale automaat in Moerbeke

Onlangs besliste KBC om haar geldautomaat in Moerbeke weg te halen, nadat andere banken dit eerder ook al deden. Daardoor blijft er op dit moment maar 1 automaat meer over in Moerbeke. De grootbanken halen systematisch hun automaten weg om deze te vervangen door een bankneutrale automaat. En we hebben goed nieuws: ook in Moerbeke zal er zo’n bankneutrale automaat komen.

“Ik heb onlangs contact opgenomen met Batopin, het bedrijf waar de grootbanken hoofdaandeelhouder zijn. Zij plaatsen de bankneutrale geldautomaten en we zijn overeengekomen dat er ook in Moerbeke één zal komen”, bevestigt burgemeester Robby De Caluwé (Open Vld).

De reden dat bankautomaten worden vervangen, is omdat er steeds minder cash omgaat. Belgen betalen steeds liever met de kaart. “En in tegenstelling tot wat men denkt, zijn het vooral senioren die cash afzweren. In de groep 65- tot 74-jarigen verkiest slechts 9% cash betalen boven elektronisch betalen”, aldus De Caluwé. Er is dus niet langer nood aan meerdere automaten op korte afstand, temeer omdat dit ook een grote kost is voor de banken, die zij op één of andere manier toch aan hun klanten moeten doorrekenen. Een tweede reden waarom banken het aantal geldautomaten verminderen, is omdat een Belgische inwoner gemiddeld zes geldautomaten ter beschikking had binnen een straal van 5 kilometer rond de woning, dat is veel meer dan in de rest van Europa.

“De bankneutrale geldautomaten hebben als grote voordeel dat ze gratis zijn voor de gebruiker, die geld kan afhalen met verschillende bankkaarten. Vanuit de gemeente vinden we het belangrijk dat onze inwoners toegang blijven houden tot een geldautomaat. Batopin zal een handelspand huren zodat er een automaat binnen kan worden voorzien, waar ook cash geld kan worden gedeponeerd, zegt De Caluwé. Hij hoopt dat de automaat in de loop van volgend jaar in gebruik kan worden genomen.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder